Domeniul Regal de la Săvârșin va fi deschis publicului din primăvară

februarie 4, 2021
/ /
Comments Closed
/

Domeniul Regal de la Săvârșin va fi deschis publicului din primăvară

februarie 4, 2021
/ / /
Comments Closed
Untitled collage - 2021-02-01T223003.965

Domeniul Regal de la Săvârșin, unde se află singura reședință privată a Familiei Regale în România, va fi deschis publicului începând cu data de 1 mai 2021.

Anunțul a fost făcut pe rețelele de socializare ale Casei Regale, urmând ca detaliile despre vizitarea castelului și a parcului să fie prezentate în timp util celor interesați să-l viziteze.

„Castelul de la Săvârşin este locul cel mai apropiat sufletului meu pentru că, de fiecare dată, trăiesc sentimentul prezenţei Reginei Elena, care l-a amenajat, l-a îngrijit şi l-a iubit atât de mult.”, spunea Majestatea Sa Margareta a României. Iar din această primăvară doritorii vor putea vizita unul dintre cele mai frumoase castele din țara noastră.

Clădirea a fost cronstruită între anii 1650-1680. Refacută la începutul secolului al XIX-lea, în stil neoclasic și prevăzut cu etaj și balcon, clădirea a suferit în timp tot felul de transformări interioare și exterioare, iar astăzi încântă ochii oricărui vizitator. Castelul este înconjurat de un parc prevăzut cu lac și debarcader.

În același timp, Casa Regală a anunțat că prima carte regală din anul 2021 va apărea la Curtea Veche Publishing, cu titlul “Povestea Castelului Săvârșin”, sub semnătura Alteței Sale Regale Principele Radu. Volumul, ilustrat cu fotografii de epocă și actuale, este publicat cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la întoarcerea Familiei Regale la Săvârșin, în ziua de 1 iunie 2001.

Fotografiile înfățișează domeniul pornind de la istoria lui din secolul al XVII-lea, până în anul 1947. Lor li se adaugă imagini din anii 2001-2021, când castelul a revenit la viață.