Iuliana Tudor, despre călătoria spre o stare de bine a întregului organism

februarie 1, 2021
/ /
Comments Closed
/

Iuliana Tudor, despre călătoria spre o stare de bine a întregului organism

februarie 1, 2021
/ / /
Comments Closed
Untitled collage - 2021-02-01T110901.640

Iubesc televiziunea, iar mirajul său mă fascinează încă și mă ține în acest domeniu de mai bine de 20 de ani. Însă, munca în televiziune implică și foarte multe ore pe platourile de filmare, ore care, de cele mai multe ori, mă prind în picioare și îmi solicită coloana vertebrală și rezistența fizică.

Tocmai de aceea, în ultima vreme mi-am propus să acord o atenție deosebită sănătății sistemului osos și nu numai… Am găsit astfel în București, un loc unde specialiștii îmbină armonios tratamente, practici și terapii moderne cu principii milenare- așa numita medicină integrativa.

Medicina integrativa este o medicină holistică și se adresează tuturor dimensiunilor fiinƫei noastre: fizică – emoƫională – mentală – spirituală și ia în considerare întregul stil de viaƫă, relaƫiile cu ceilalƫi şi cu noi înşine, profilul emoƫional, tipare de gândire, de nutriƫie, de mişcare, mediu de lucru și de viață.

138932646_258348178979760_3654337278163861297_n

După o primă evaluare, specialiștii de la Clinica Eliade mi-au recomandat câteva ore de kinetoterapie, combinată cu osteopatie, masaj și drenaj limfatic.

Cu ajutorul aparaturii adecvate şi la cele mai înalte standarde, secția de recuperare medicală din cadrul Clinicii Eliade a fost înfiinƫată pentru a veni în sprijinul persoanelor în scop profilactic, terapeutic şi de recuperare în afecƫiuni locomotorii ortopedico-traumatice, neurologice, reumatice, cardio-vasculare, metabolice atât la adulți, cât şi la copii. Aici evaluarea kinetoterapeutică şi posturologia au un rol foarte important în conceperea programului de fizio-kinetoterapie unde pacientul este atent evaluat din punct de vedere kinetoterapeutic, examinat posturologic şi informat despre tipul de recuperare de care are nevoie pentru a-şi începe călătoria spre o stare de sănătate optimă. Pacienții pot beneficia de exerciții personalizate pentru sănătatea coloanei vertebrale, a menținerii mobilității, învățarea pozițiilor și a mișcărilor corecte pentru prevenirea problemelor la coloana vertebrală.

139346542_258348145646430_636668980074224013_n

Osteopatia priveşte corpul uman ca un întreg format din structuri separate-încheieturi, articulaƫii, muşchi, coloana vertebrală, care lucrează în interdependenƫă. Este o formă de terapie axată mai mult pe sănătatea persoanei în globalitatea eu și nu pe afecƫiuni. Astfel, osteopatul identifică modificări funcționale ale corpului, semne și simptome care pot duce apoi la diferite tipuri de dureri sau chiar la disfuncƫionalităƫi majore. El nu se concentrează doar pe partea afectată sau dureroasă, ci asupra cauzei si prin manipulări manuale cum ar fi stretching, presiuni, rezistenƫă, reuşeşte să aducă în echilibru întregul organism.

 Untitled collage - 2021-02-01T111417.098

Tot la Clinica Eliade am descoperit un aparat extraordinar: RollShape. Este cel mai complex şi eficient echipament de masaj, cu beneficii remarcabile pentru țesutul miofascial şi muscular,  reducerea celulitei, eliminarea celulelor grase și transformarea lor în energie, creşterea fermității pielii și reducerea țesutul adipos în cel mai rapid, eficient şi plăcut mod. Folosirea regulată a RollShape în special ca role de masaj profund pentru țesuturi, oferă multe dintre aceleași avantaje ca și masajul sportiv. Determină reducerea inflamațiilor, a țesuturilor cicatriceale și a stresului articular, îmbunătățirea circulației sanguine și limfatice, dar și hrănirea țesuturilor prin aport crescut de oxigen.

Și tot aici, doritorii mai pot încerca și alte tratamente benefice pentru trup și suflet cum ar fi terapia craniosacralăterapia florală Bach și multe altele. Pentru detalii și programări pe www.clinicaeliade.ro.

Recomand astfel  începerea unei călătorii către o stare de sănătate optimă la nivelul întregului organism. Acum, mai mult ca niciodată, este important să avem grijă de sănătatea noastră.

 

Totul despre experienta Iulianei Tudor la Clinica Eliade în Video-ul  de AICI!