Dulceață de gutui- o rețetă simplă, ca la mama acasă

octombrie 22, 2020
/ /
Comments Closed
/

Dulceață de gutui- o rețetă simplă, ca la mama acasă

octombrie 22, 2020
/ / /
Comments Closed
Untitled collage - 2020-10-22T213418.044

Pentru că a venit toamna, iar anul acesta a fost unul bun pentru gutui, este cazul să ne facem provizii. Dulceața de gutui este foarte aromată, are un gust deosebit și este simplu de pregătit. Iată o rețetă simplă, naturală, fără conservanți!

Ingrediente:
1 l apă

800 gr zahăr

1 kg de gutui

zeama de la jumătate de lamaie

2 batoane scortisoară.
Mod de preparare

Luăm gutuile, le spălăm foarte bine, le curățăm de coajă, apoi le tăiem în cubulețe. Într-o cratiță mai largă, fierbem apa cu zahărul până dă în clocot și devine ca un sirop. Adăugăm gutuile, batoanele de scorțișoară și zeama de lămaie.
Lasăm să fiarbă până ce gutuile devin translucide. În momentul când luăm cu lingura o picătură de sirop și punem pe o farfurie, iar acesta se leagă și nu se împrăștie, putem pune dulceața fierbinte în borcanele sterilizate și punem capacele. Întoarcem apoi borcanele cu capacul în jos, ca să nu prindă aer și le lăsăm așa până se răcesc. Dulceața de gutui poate fi consumată ca atare, pe pâine sau la diferite prăjituri. Poftă bună!