Beneficiile citricelor. De ce e bine să le consumăm în sezonul rece

septembrie 26, 2020
/ /
Comments Closed
/

Beneficiile citricelor. De ce e bine să le consumăm în sezonul rece

septembrie 26, 2020
/ / /
Comments Closed
Untitled collage - 2020-09-24T194842.744

Fie că alegi să consumi portocale, lămâi, grepfrut, mandarine, lime, pomelo sau clementine, în stare proaspătă sau sub formă de suc, negreșit trebuie să le incluzi în meniul zilnic, mai ales în sezonul rece. Specialiștii susțin că aceste fructe minunate, consumate des, micșorează considerabil o serie de riscuri pe termen lung.

Printre beneficiile pe care organismul le obține ca urmare a consumului de citrice se numără:

Vitamina C, regasita din plin de citrice, in special in portocale si in lamai, are un efect antiinflamator care ajuta la prevenirea simptomelor astmului și artritei. Vitaminele C și E din citrice au efect antiinflamator natural, care poate ajuta la prevenirea rupturilor musculare și la ameliorarea durerilor.

Antioxidanții din citrice contribuie la imbunatatirea functionarii vaselor de sange, iar licopenul, regăsit din plin în grepfrut, are proprietăți cu un mare potențial antitumoral.

 

Uleiul esential continut de lamai are proprietati antiseptice, astringente si tonifiante prin care ajuta la intretinerea tenului. Continutul ridicat de vitamina C este un ajutor important pentru intarirea imunitatii si pentru evitatea contractarii virusurilor care circula in sezonul rece.
Portocalele au un conținut bogat de fitonutrienți esentiali pentru sanatatea intregului organism, precum si o combinatie de vitamine A, B si C. Intr-o portie de 100 de grame de portocale regasim 87,6% apa, 26 de miligrame de calciu, 20 de miligrame de fosfor si 0,3 miligrame de vitamina C. Prin toate caracteristicile lor, portocalele sunt o sursa buna de antioxidanti si un element util in  crestere a imunitatii organismului.