Pâinici dulci de casă- o rețetă delicioasă încercată de Iuliana Tudor

mai 29, 2020
/ /
Comments Closed
/

Pâinici dulci de casă- o rețetă delicioasă încercată de Iuliana Tudor

mai 29, 2020
/ / /
Comments Closed
Untitled collage - 2020-05-29T190158.190

Pentru că suntem în perioada în care o mare parte dintre noi încă lucrăm de acasă, timpul ne permite să încercăm tot felul de lucruri. Iuliana Tudor a făcut în propria bucătărie pâinici de casă și i-au reușit din prima. Iată rețeta!

Ingrediente pentru o tavă de chifle: 1 kg făină, drojdie proaspătă cât o nucă, o cană zahăr, o cană lapte, 3 ouă de țară, o esența vanilie, o linguriță sare și un pahar mic de ulei sau unt topit, semințe de susan- opțional.

8bf72b0b-5887-490b-bbdb-63ebee715603 (1)

Mod de preparare:

Se cerne făina, se prepară maiaua din drojdie + 2 lg făina + 50 ml lapte. Se dizolvă zahărul și vanilia în restul de lapte, călduț. Gălbenușurile se freacă cu sare. Apoi, peste făină, se pun: maiaua, laptele, gălbenușurile, frământând continuu..la sfârșit, adăugăm uleiul și mai frământăm cca. 5 minute. Lasăm la dospit cam o oră. Apoi se modeleză pâinicile și se pun în tavă pe hârtie de copt și se mai lasă la dospit până cresc, apoi se ung cu ou batut, se presară semințe de in sau de susan și se pun la copt cam 20 de minute la cuptorul preîncălzit.

e9b24277-4a8a-4351-b58b-5f0476405e3e