Beneficiile compotului de corcodușe. O rețetă simplă, perfectă pentru vară

iulie 22, 2019
/ /
Comments Closed
/

Beneficiile compotului de corcodușe. O rețetă simplă, perfectă pentru vară

iulie 22, 2019
/ / /
Comments Closed
yellow-plums-421978_1280

E sezonul lor, al corcodușelor. Iată de ce este bine să le consumați cât mai mult în această vară! Corcoduşele ajută la revigorarea şi tonificarea organismului. Ele sunt bogate în vitamine din grupul B, vitamina C, proteine, zaharuri, potasiu, fier, magneziu, calciu și fosfor.

Aceste fructe mici și parfumate conţin multă apă şi au puţine calorii. Tocmai de aceea, ele sunt recomandate în curele de slăbire mai ales sub formă de suc proaspăt.

Mai mult, sâmburii acestor fructe sunt buni pentru calmare şi relaxare, fiind recomandată arderea acestor sâmburi în care camera în care doriţi să petreceţi o parte din timp.

Fosforul şi magneziul din compoziţia corcoduşelor ajută la îmbunătăţirea memoriei, a funcţiilor sistemului nervos şi în acelaşi timp susţin puterea de concentrare a persoanelor.

Sub formă de compot, suc sau gem, corcodușele nu trebuie să lipsească din dieta noastră în această vară. Iată o rețetă simplă și răcoritoare de suc de corcodușe!

Compot de corcodușe- rețetă

Pentru această rețetă aveți nevoie doar de corcodușe, apă și un pic de zahăr. Dacă preferați să-l beți proaspăt, puneți fructele la fiert în apă și la final, puneți o lingură de zahăr și, cum se răcește, băgați cratița cu suc la frigider și îl puteți consuma rece. Dacă vreți să-l păstrați și să-l consumați la iarnă, iată rețeta propusă de noi: Mai întâi, spălați bine fructele și puneți-le în borcane foarte curate până se umplu bine borcanele. Adăugăți apoi câte o lingură de zahăr și umpleți cu apă până sus. Strângeți bine capacele și agitați borcanele până se dizolvă zahărul. Într-o oală mai înaltă puneți un prosop pe fundul ei, așezați borcanele și umpleți cu apă rece până la câțiva milimetri sub capace. Puneți oală la fiert la foc mic. Lăsați să fiarbă 30-40 minute după ce începe să clocotească, la foc mic. Luați oala de pe foc și puneți-o pe niște paturi sau prosoape, acoperiți-o cu folie de plastic (pungi) și puneți peste ea perne și pături. A doua zi se scot din oală.