Efectele benefice ale semințelor de mac

iulie 9, 2019
/ /
Comments Closed
/

Efectele benefice ale semințelor de mac

iulie 9, 2019
/ / /
Comments Closed
Untitled collage - 2019-07-09T142128.872

Pe lângă frumusețea sa, macul are calități care îl fac util atât în cosmetică, în gastronomie, dar mai ales în tratarea anumitor afecțiuni.

Semințele de mac au o textura crocantă şi o aromă similară cu cea de nucă. Așa că ele pot fi folosite în pâine, chifle, prăjituri fursecuri sau salate.

Dar, pe lângă utilizarea lor ca ingrediente în multe feluri de mâncare, seminţele de mac sunt presate pentru a produce un ulei aromat ce are foarte multe proprietăți nutritive.

Iată câteva dintre efectele benefice ale macului!

Combate osteoporoza

Semințele macului de gradina sunt bogate în acizi grași Omega-6, iar uleiul care se obține din aceste semințe previne apariția bolilor cardiovasculare și a osteoporozei, având rolul de a fixa calciul în oase. Se recomandă consumul unei lingurițe de ulei din semințe de mac, de 2 ori pe zi, in cure de 2 săptămâni.

Macul alungă durerile de cap

Petalele uscate de mac reduc intensitatea nevralgiilor, putând fiind administrate sub formă de ceai, infuzie, tinctura, siropuri sau capsule.

Semințele de mac calmează tusea

Macul este benefic și în caz de răceală, bronșită, astm bronsic si are efecte emoliente si calmante in cazul tusei. Pentru a proteja căile respiratorii și ameliorarea durerilor în piept, consumă semințe de mac de grădină.