Dulceață fără zahăr. Cea mai simplă rețetă

iunie 17, 2019
/ /
Comments Closed
/

Dulceață fără zahăr. Cea mai simplă rețetă

iunie 17, 2019
/ / /
Comments Closed

dulceata
Este sezonul fructelor din care iese cea mai bună și gustoasă dulceață fără zahăr. Pentru cei care aleg un stil de viață echilibrat, avem o rețetă fără adaos de zahăr.

Ingrediente: 500 grame de fructe copate bine (căpșune, cireșe, vișine) zeama de la o jumătate de lămâie și 300  ml suc de mere (de preferat, să fie făcut în casă, nu cumpărat din comerț, decât dacă gasesti tot fără adaos de zahăr).

Mod de preparare:

Mai întâi, spălăm bine fructele, le punem într-un bol și le stropim cu zeama de la o lămâie. Punem apa peste ele doar cât să le acopere. Punem sucul de mere la fiert și îl lăsăm să clocotească până scade la jumătate din cantitatea pe care am pus-o. Dacă nu lăsăm sucul suficient să fiarbă, dulceața nu va rezista în timp, mai ales că nu are nici zahăr. Scurgem bine apa și  punem fructele în oală cu sucul de mere, la fiert.

În timp ce fierb fructele, la suprafata lor o să apară o spumă. O curățăm cu o lingură și o aruncăm. Le lăsăm apoi să fiarbă până se îngroașă, iar când dulceața a atins consistența dorită, o oprim.

Turnăm dulceața în borcane, le închidem și le lăsăm timp de 48 de ore la căldură, învelit