Sfaturi pentru a trece cu bine de caniculă

iunie 15, 2019
/ /
Comments Closed
/

Sfaturi pentru a trece cu bine de caniculă

iunie 15, 2019
/ / /
Comments Closed

 

Untitled collage - 2019-06-17T144359.157

Vara și-a intrat în drepturi și, pentru că au venit deja temperaturile ridicate, e bine să știm cum putem să ne protejăm de caniculă, pentru a evita problemele de sănătate.

Mâncați puțin și des! O masă copioasă presupune un efort mai mare din partea organismului, pentru digestie, ceea ce duce la încălzirea acestuia. Evitați alimentele bogate în proteine.

Mâncați condimentat! Ardeiul iute și piperul stimulează receptorii de căldură din cavitatea bucală, intensifică circulația și provoacă transpirația, ceea ce va avea drept efect răcorirea organismului.

Purtați haine ușoare, de culoare deschisă. Căldura este încorporată de fibrele sintetice, însă bumbacul absoarbe umiditatea. In plus, culorile deschise reflectă radiațiile solare.

Evitați băuturile care conțin cofeină și alcoolul, indiferent că este vorba de o bere rece. Alcoolul duce la deshidratarea organismului.

Folosiți o loțiune aftersun cu aloe vera, dimineața și seara. Aceasta va avea un afect de răcorire asupra pielii.

Evitați activitățile fizice care stimulează organismul și cresc temperatura.

Beți ceai de crizanteme! Pe timp de vară este nemaipomenit de gustos, pentru că răcoreste. Dacă nu va place aroma în mod deosebit, adăugați o linguriță rasă cu zahar brun și câteva picături de lămâie. Expertii cred ca ceaiul de crizanteme ar avea proprietati curative puternice si ca baut macar de 1-2 ori pe saptamana, prelungeste viata cu pana la 8 ani, datorita substantelor continute, ce intaresc si protejeaza sistemul imunitar. .

Stati culcati pe spate, inchideti ochii si imaginati-va zapada. Cercetarile au aratat ca organismul reactioneaza la aceste inchipuiti, reducand temperatura.

Înainte de culcare, faceți un duș sau o baie cu apă călduță, aproape de temperatura corpului.