Efectele miraculoase ale urzicilor

martie 27, 2019
/ /
Comments Closed
/

Efectele miraculoase ale urzicilor

martie 27, 2019
/ / /
Comments Closed

Untitled collage - 2019-03-27T130341.318

Primăvara vine cu un arsenal de verdețuri, numai bune de consumat, atât de benefice pentru sănătate. În alimentaţie, urzicile sunt folosite încă din antichitate și sunt consumate în special în acest sezon. Iată câteva dintre efectele sale miraculoase și cum le puteți consuma!

Urzicile stimulează secreţia pancreatică, a bilei, secreţia gastrică intestinală şi digestia. Tocmai de aceea, ele trebuie consumate frecvent primăvara.

O cană cu infuzie de urzici dimineaţa, pe stomacul gol, ajută la curăţarea ficatului şi la ţinerea la distanţă a infecţiilor.

Urzicile sunt un remediu natural în prevenirea şi tratarea reumatismului, a gutei, obezităţii, pentru urticarie și tot felul de alergii.

Și tot urzicile au rolul de a previni stările febrile, scad temperatura corpului şi contribuie la cicatrizarea rănilor. Este un excelent antiinflamator al tubului digestiv.

Rețetă piure de urzici

Pentru piureul de urzici aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 kg urzici, 1 lingură făină, 1 ceapă, 2 linguri hrean ras, sare, ulei.

Mod de preparare: După ce sunt alese cu grijă de eventuale fire de iarbă, urzicile proaspăt culese se spală bine sub jet de apă și se pun pe foc într-o oală mare pe jumătate cu apă și un strop de sare. După ce s-au fiert se scurg şi se trec prin sită, iar apoi se mixează. Se adaugă 2-3 linguri din zeama în care au fiert şi făină, apoi se pun pe foc amestecându-se bine, până se face pastă. Separat se căleşte ceapa şi se adaugă în piure. Piureul de urzici se serveşte cu hrean ras şi mămăliguţă.