Pelerinaj in numele Umanitatii! Alaturi de 8.000 de voluntari Crucea Rosie

iunie 27, 2017
/ /
Comments Closed
/

Pelerinaj in numele Umanitatii! Alaturi de 8.000 de voluntari Crucea Rosie

iunie 27, 2017
/ / /
Comments Closed

 

Am trait unele dintre cele mai frumoase emotii alaturi de 8000 de voluntari din intreaga lume, intr-un pelerinaj desfasurat in numele Umanitatii. Crucea Rosie inseamna o sansa pentru fiecare dintre noi de a fi un Om mai bun!

Mii de voluntari din toata lumea au participat la o ceremonie cu torte, in nordul Italiei. Am refacut, alaturi de ei, un drum simbolic, pe care, in urma cu peste 150 de ani, erau transportati ranitii. Si care a inspirat infiintarea Crucii Roşii.

Si vocea României s-a auzit. Peste 8 mii de oameni au mers cu torte in maini 15 kilometri. Au reconstituit, in mod simbolic, traseul urmat in 1859 de catre salvatorii care au purtat ranitii de pe campul de lupta de la Solferino catre cel mai apropiat post medical. Acele zile crunte l-au inspirat pe omul de afaceri elvetian Henry Dunant sa infiinteze Crucea Rosie.

Ca in fiecare an, evenimentul a reunit mii de voluntari şi lucratori ai Crucii Roşii şi ai Semilunii Roşii din 53 de tari. Delegatia României a fost alcatuita din 19 persoane.

Foto Nicolae Sevastre