Maria Nicolau, calatorii pentru suflet – Cum sa te descoperi vizitand lumea

iunie 27, 2017
/ /
Comments Closed
/

Maria Nicolau, calatorii pentru suflet – Cum sa te descoperi vizitand lumea

iunie 27, 2017
/ / /
Comments Closed
maria-nicolau-india

Prin intermediul blogului My Exotic Dream,  romanca Maria Nicolau impartașește cu lumea experientele sale exotice. Are doar 28 de ani și a calatorit in 35 de tari pentru a se redescoperi prin meditatie și yoga. 

 

Anul acesta, bloggerul a decis sa dea o forma masurabila experientelor sale. Dupa numai șase luni de la inceputul anului, a calatorit deja pe o distanta de 40.000 de mile, in 4 tari, aflate pe 3 continente. Din cele șase luni care au trecut, 82 zile au fost dedicate calatoriilor.

Maria a inceput anul cu o calatorie spontana in cel mai sarac sat din India pentru a-l cunoaște pe Dalai Lama. Timp de doua saptamani in ianuarie, alaturi de cateva sute de mii de oameni, a urmat un program strict, care incepea la ora 6:00 cu ritualurile de dimineata și continua cu invataturile predate de Dalai Lama.

In martie, Maria a plecat din nou intr-o calatorie neprogramata in Bahamas, la un curs intensiv de yoga. 30 de zile, 16 ore pe zi de practica, yoga, meditatie, ritualuri, cursuri, Paranayama, un stil de viata sanatos și o apa de un turqoise greu de descris in cuvinte.  Spunea in timpul acelei calatorii: ”Ma aflu intr-un paradis exotic in care sunt fortata sa ma disciplinez, sa practic intensiv aceasta știinta spirituala numita yoga și sa imi depașesc o mare parte din limitarile mentale și emotionale”.

Dupa 14 zile petrecute acasa, bloggerul a plecat intr-o Calatorie pentru Suflet in India, alaturi de oameni care au aceleași interese și pasiuni.  Timp de doua saptamani, intre 15 și 28 mai, aceasta s-a aflat in Rishikesh, capitala mondiala a practicii Yoga, pe urmele maeștrilor hinduși, a yoghinilor si a fascinantei culturi a Indiei.

Intoarsa din India, Maria a plecat intr-o vacanta de 5 zile in Santorini. In mai putin de 24 de ore de la intoarcere se afla in drum spre o noua Calatorie pentru Suflet de 11 zile in Bali. ”Știu ca de multe ori acasa zilele trec repede și uneori nici nu prea pot face diferenta intre ele. Insa ultimele doua saptamani au fost ca scoase dintr-un film. Ultimele doua saptamani mi-au demonstrat cat de complexa și frumoasa poate fi aceasta viata și cat de relativa este realitatea. Atatea experiente și evenimente in numai 3 zile – din Grecia, acasa, iar apoi in cateva ore m-am trezit pe partea cealalta a globului, in Bali. Mintii i-a luat ceva sa ma prinda din urma, insa inca o data, m-am trezit traindu-mi visul”, scria Maria pe blogul sau.

Intoarsa in tara, Maria Nicolau pregatește noi Calatorii pentru Suflet, urmatoarele vor fi in august in Provence, cu excursii culinare, campuri de lavanda, yoga și meditatie, iar in noiembrie intr-un yoga retreat in Bali.

Aceste mile calatorite, acel drum catre o anumita destinatie, este la randul sau un drum initiatic. Acele ore petrecute in avion, deasupra oricarei realitati, ne ajuta sa ne deconectam de viata obișnuita de acasa și sa ne pregatim de experientele extraordinare care ne așteapta dupa aterizare. Milele sunt doar distante traduse prin diversitate in natura, cultura,  mentalitate și spiritualitate.  Ne distantam de obișnuit și pașim in noutate, in evolutia noastra interioara și in viata”, spune Maria.

Pentru Maria viata inseamna experiente, trairi și magia simtita in timp ce mediteaza in India, in timp ce pozeaza localnicii  din Bali sau cand savureaza mancarea locala in Mexic. ”Orice loc al acestei planete are o nuanta aparte și totul ne schimba la un nivel subtil, schimbare pe care o putem conștientiza, o putem hrani și ne putem bucura de ea și de o noua realitate prin care vedem viata”, adauga Maria.

Ii puteti urmari calatoriile și trairile spirituale prin blogul sau sau puteti chiar sa va alaturati intr-o experienta de acest gen.