Tort cu trandafiri, zmeura si ciocolata alba

iunie 26, 2017
/ /
Comments Closed
/

Tort cu trandafiri, zmeura si ciocolata alba

iunie 26, 2017
/ / /
Comments Closed
tort

Un desert perfect pentru o zi de vara caniculara: un tort cu blat fin de bezea, o crema racoritoare de frisca si zmeura, totul decorat cu petale parfumate de trandafir.
Ingrediente:
Pentru straturile de bezea
5 oua
1 lingura apa de trandafir
280 grame zahar pudra

Pentru umplutura
500 ml frisca
250 grame zmeura
2 linguri dulceata de zmeura
1 lingura apa de trandafir
150 grame ciocolata alba

Pentru decor
petale de trandafiri de dulceata (comestibili)
100 grame zmeura

Mod de preparare:

Pentru straturile de bezea

Incalzeste cuptorul la 130 grade Celsius.
Bate albusurile bine pana se intaresc. Toarna si jumatate din cantitatea de zahar, lingura cu lingura.
Amesteca si apa de trandafir si incorporeaza restul zaharului.
Inveleste doua tavi cu hartie de copt.
Toarna compozitia de bezea in forma de disc, cu diametrul de aproximativ 17, pe cele doua tavi – ar trebui sa ai doua discuri pe fiecare tava.
Pune tavile la cuptor pentru 1 ora si 15 minute.

In timp ce discurile de bezea se racesc, topeste ciocolata alba la bain marie.
Picura ciocolata peste discuri.

Pe discul care va fi deasupra, in topul tortului, lipeste, cu ciocolata topita, petale de trandafiri si niste zmeura.

Freaca frisca cu dulceata de zmeura si apa de trandafir, adauga apoi si bobitele de zmeura.

Pune un disc de bezea pe un platou. Unge-l cu niste crema de frisca si zmeura, apoi pune urmatorul disc. Repeta operatiunea, avand grija sa termini cu discul pe care ai lipit petale de trandafir si zmeura.