Cum se prepara salata de vinete româneasca

iunie 19, 2017
/ /
Comments Closed
/

Cum se prepara salata de vinete româneasca

iunie 19, 2017
/ / /
Comments Closed
vinete

Salata de vinete este una dintre cele mai populare gustari ale verii. Cu un gust inconfundabil, aceasta este usor de preparat, avand in reteta doar cateva ingrediente.
Ingrediente:
4 vinete, 1 ardei, 1 ceapa, 175 ml ulei de floarea soarelui, 2 linguri maioneza, sare, piper, suc de lamaie.
Mod de preparare:
Se coc vinetele si ardeiul pe gratar. Se lasa sa se raceasca. Se curata si se lasa sa se scurga bine. Se toaca cu un cutit de plastic sau lemn. Ardeiul se taie cât mai marunt posibil. Se pune ardeiul peste vinete si se marunteste totul bine, cu o spatula de lemn. Daca folositi mixerul, semintele isi vor schimba gustul si vor deveni amare. Se adauga putin câte putin ulei. Se pune ceapa (rasa sau taiata foarte marunt!), sare, piper proaspat macinat si suc de lamâie, dupa gust. Se adauga maioneza. Se serveste pe felii de paina prajita usor sau pe galete de porumb.