Testul mierii. Cum deosebesti mierea naturala de cea contrafacuta

iunie 12, 2017
/ /
Comments Closed
/

Testul mierii. Cum deosebesti mierea naturala de cea contrafacuta

iunie 12, 2017
/ / /
Comments Closed

miere
Mierea de albine este un adevarat elixir pentru sanatate. Din cele mai vechi timpuri, oamenii au cercetat indelung proprietatile mierii si au descoperit faptul ca trateaza foarte multe afectiuni, este un indulcitor natural minunat, ajuta metabolismul in foarte multe feluri si nu se strica niciodata.

Din pacate, mierea este si unul dintre cele mai falsificate produse de pe piata, aceasta fiind inlocuita cu o mixtura care poate contine ingrediente procesate precum: zahar invertit, sirop de porumb sau melasa, zaharina, caramel sau aspartam,  amestec de amidon, gelatina sau albus de ou, conservanti.

Mai jos, aflati cum puteti deosebi mierea naturala de cea care nu este produse de albine.

Testul bolului de aer
Luam un borcan de miere proaspata si il intoarcem cu capacul in jos. Daca in interior se formeaza un bol de aer, asemanator unui glob, aceasta este naturala, daca nu, aceasta contine adaosuri de zaharuri.

Testul focului
Luam un colt de şervetel, realizam un mic con din hartie şi-l murdarim de miere cu ajutorul unei lingurite. Dam foc la capatul manjit cu miere cu ajutorul unui chibrit sau al unei brichete. Daca zona cu miere arde cu uşurinta, mierea este autentica. Daca mierea este cu „adaosuri”, zona murdara de miere nu se va aprinde.

Testul servetelului.
O alta metoda de testare a mierii poate fi şi „murdarirea” unui şervet alb de bucatarie cu o lingura de miere. Cea autentica nu pateaza, pe cand cele mai multe tipuri de miere artificiala lasa pete galbui.

Testul sugativei. Se poate turna o lingurita de miere pe o hartie de sugativa sau de filtru de cafea, iar daca mierea se absorbe imediat, atunci ea nu este 100% naturala. Cea care este produsa doar din munca albinelor nu va fi absorbita de sugativa.

Testul paharului cu apa. Mierea autentica nu se dizolva imediat daca este pusa intr-un pahar cu apa. Ea se va duce prima data la fundul paharului. Daca mierea este falsificata, se va dizolva imediat şi nu se va depune.

Sursa: agrointel.ro