Tinutul bujorilor de stepa, un loc unic in Romania si Europa

mai 31, 2017
/ /
Comments Closed
/

Tinutul bujorilor de stepa, un loc unic in Romania si Europa

mai 31, 2017
/ / /
Comments Closed

bujor
Faima rezervatiei botanice de la Zau de Campie, situata in Mures, in apropiere de orasul Ludus, a depasit granitele Romaniei, astfel ca de cativa ani sosesc pe acele meleaguri oaspeti din tari precum Ungaria, Rusia sau Germania, pentru a admira bujorii de stepa. Rezervatia de 3,5 ha cuprinde circa 50.000 de bujori.

An de an, Rezervatia Botanica de la Zau de Campie, locul situat la cea mai mare altitudine din intreaga lume in care creste minunatul bujor de stepa (Paeonia tenuifolia), este vizitat de catre mii de iubitori de natura si de frumos.
Pe mapamond, mai exista s?i alte locuri in care sunt prezenti bujori de stepa, dar nicaieri nu mai creste aceasta planta la o altitudine atat de mare (450-500 m), precum la Zau de Campie. De asemenea, Zau de Campie este singurul loc de pe intregul teritoriu al Romaniei în care se dezvolta aceasta specie de bujor.

In rezervatia botanica Zau de Campie, alaturi de bujorii de stepa, mai sunt prezente si alte specii de plante rare (350 la numar), printre care stanjenelul salbatic, zavacusta, frasinelul, laleaua pestrita sau untul vacii (Orchis morio) – o mica specie autohtona de orhidee.