Cirese conservate cu vin si scortisoara

mai 31, 2017
/ /
Comments Closed
/

Cirese conservate cu vin si scortisoara

mai 31, 2017
/ / /
Comments Closed
sos

Ciresele conservate in vin, scortisoare si alte arome delicioase sunt perfecte pentru a desavarsi gustul si aroma prajiturilor .

Ingrediente:
350 grame cirese
300 grame zahar brun
150 ml vin de Porto
5 grame scortisoara
sucul si coaja rasa de la o portocala organica

Mod de preparare:
Intr-o cratita, amesteca zaharul cu vinul Porto si scortisoara. Adauga coaja de portocala si amesteca. Adauga apoi si zeama de portocala si mai toarna si 150 ml de apa.
Lasa pe foc pana da in clocot, amestecand continuu pana cand zaharul se dizolva complet. Fa focul mai mic si mai lasa pe foc pana cand sosul se intareste. Ia de pe foc si lasa sa se raceasca complet.
Spala ciresele, scoate samburii si pune-le intr-un borcan. Toarna peste ele siropul racit. Sigileaza si depoziteaza intr-un loc racoros.