Te casatoreşti anul acesta? Care sunt superstitiile de nunta la romani

mai 19, 2017
/ /
Comments Closed
/

Te casatoreşti anul acesta? Care sunt superstitiile de nunta la romani

mai 19, 2017
/ / /
Comments Closed
nunta

Unirea a doi oameni este sfanta, de aceea, dintotdeauna oamenii au pus mare pret pe sarbatoarea nuntii. Iata un set de superstitii din batrani, legate de logodna si nunta:

Deşi acum nuntile au loc de obicei sambata, aceasta zi era considerata in trecut ca aduce ghinion. Luna mai se considera de asemenea ca aduce ghinion. La fel şi daca vrei sa faci nunta in una din zilele de naştere ale mirilor.

In zilele de marti, miercuri sau vineri, zile pagubitoare in traditia populara, nu e bine sa se faca logodne.

Mirii nu trebuie sa manance carne in ziua nuntii, sa fie usori, sa aiba noroc si sa traiasca multi ani.

Se spune ca aduce ghinion ca mireasa sa-şi faca singura rochia. Tot ghinion este considerat şi ca mirele sa vada rochia de mireasa inainte ca mireasa sa ajunga la ceremonie.

Oamenii aleg florile de nunta pe baza semnificatiei lor. Mirele alege o floare din buchetul miresei pe care şi-o pune la butoniera.

Cand mireasa e gata sa iasa din casa pentru ceremonia de nunta o ultima privire in oglinda ii poarta noroc. Totuşi, daca se intoarce din drum pentru a se uita in oglinda va avea ghinion.

Sunt semne de bun augur daca, in drum spre nunta, vezi miei, paianjeni, pisici negre sau curcubee.

Daca se vad doua mirese intr-o biserica, nu vor dura casniciile, sau una din mirese va pieri.

Cand mirii stau in biserica si preotul ii cununa, mireasa, daca pune usurel piciorul peste al mirelui, fara sa fie observata, va avea mai multa autoritate in casa, iar sotul va fi „sub papuc”.

Verighetele mirilor, la fel ca inelul de logodna, trebuie sa fie din aur, pentru ca dragostea si casnicia lor sa fie la fel de durabila ca si aurul.

La masa nuntii, mirii vor manca amandoi dintr-un ou ouat de puica tanara, pentru a nu le imbatrani iubirea, si sa traiasca amandoi nedespartiti, pana la moarte.

Cand mirii ajung acasa de la cununie, mireasa ia soacra in brate, si, daca o va putea ridica, tanara va fi mai mare-n casa si va comanda, iar de nu, va fi soacra.

Cand o vaduva se marita cu al doilea barbat, in timpul cununiei, o alta femeie toarna o caldare cu apa pe mormantul sotului mort. ca sa stinga focul care se spune ca arde sufletul mortului pe cealalta lume.

Miresele poarta voal pentru a se proteja de spiritele rele.