5 superalimente pe care trebuie sa le mananci in luna mai

mai 9, 2017
/ /
Comments Closed
/

5 superalimente pe care trebuie sa le mananci in luna mai

mai 9, 2017
/ / /
Comments Closed
Strawberry-Salad-3

Nutritionistii recomanda sa consumam in special fructele si legumele din zonele de unde am crescut sau se trage familia noastra de generatii.
Cu alte cuvinte, daca suntem romani, sa consumam dominant alimente de pe meleagurile noastre si doar din cand in cand sa variem cu fructe sau legume de import, pentru ca suntem adaptati genetic sa consumam alimente din zonele in care am crescut. De asemenea, este bine sa consumam legume si fructe in luna in care rodesc ele in mod natural.
Perfecte pentru un mic dejun sanatos, pentru deserturi usoare, slabe in calorii, sau pentru salate, capsunile au un continut mai mare de vitamina C decat portocalele si te protejeaza impotriva atacului cardiac. Iar proprietatile antioxidante puternice le fac un aliat perfect impotriva imbatranirii prematurie a pielii.
Mazarea o consumam tot anul, sub forma congelata, insa in luna mai trebuie sa ne bucuram si de ea in forma proaspata. Boabele de mazare sunt, pe cat de mici, pe atat de hranitoare. Sunt pline de fibre si vitamine (C, A si K), iar asta le face perfecte pentru slabire.
Caisele contin o buna parte din portia zilnica de vitamina A si C, plus fibre si potasiu, la doar 17 calorii per bucata. De asemenea conţin fier, care în prezenţa vitaminei C este absorbit mai eficient în corp.
Conopida, ca și alte „rude” din familia cruciferelor, este cunoscută pentru proprietăţile sale antiinflamatorii, care apără organismul împotriva cancerului și atacului cerebral, scrie Huffington Post.
Ciresele contin antioxidanti si substante active care detoxifica organismul si mentin sanatatea celulelor organismului, prevenind astfel mutatiile celulare si aparitia cancerului. Ciresele scad durerea, in special cea scheletica si musculara. Astfel cei care lucreaza mult fizic, stau mult in picioare sau din contra, stau mult pe scaun ceea ce le provoaca dureri, precum si cei care practica sportul de performanta se pot bucura de beneficiile “antidurere” ale cireselor.
Partea a doua a lunii mai si inceputul lunii iunie(in zonele mai inalte) este cea mai buna perioada in care se pot recolta mugurii de brad pentru a prepara celebrul elixir de miere cu muguri de brad, remediu extrem de eficient în lupta cu afecțiunile frecvente ale sezonului rece adica tuse, bronșite, stări gripale,laringite și faringite.
In pregatirea corecta a acestei retete de miere cu muguri de brad proaspeti, mugurii de brad sunt macerați la rece, în miere. Astfel în amestec cu mierea fluidifică secrețiile bronhice, fiind un expectorant exceptional și totodată un bun calmant.