Cel mai scump gem din lume se face in Romania. Este preferatul printului Charles

martie 3, 2017
/ /
Comments Closed
/

Cel mai scump gem din lume se face in Romania. Este preferatul printului Charles

martie 3, 2017
/ / /
Comments Closed

gerda 1
O locuitoare din Viscri, satul transilvanean in care Printul Charles al Marii Britanii detine cateva proprietati, face un gem care se vinde cu 365 de euro borcanul, in toata Europa.

Pe langa gust, gemul facut de Gherda Gherghiceanu este unul special datorita ambalajului sau, dar si pentru ceea ce cumparatorul primeste pe langa bocanul de 800 de grame, cu gem.
Cumparatorul este improprietarit cu cinci stejari intr-o padure unica, infiintata in judetul Salaj.  Si asta pentru ca borcanul cu gem este ambalat intr-o cutie lucrata manual de un tamplar, realizata din lemn de stejar, astfel ca pomii taiati trebuie inlocuiti.

Pana acum, au fost astfel plantati cu ajutorul comunitatii peste 2.500 de puieti de stejari, iar printre cei care detin o bucatica din padure ca urmare a cumpararii gemului de 365 de euro, se afla numeroase persoane publice, dar si oameni de afaceri atat din tara, cat si din strainatate.

In ceea ce priveste reteta dupa care este facut gemul care costa 365 de euro borcanul, Gherda Gherghiceanu a povestit ca il prepara la foc de lemne, din fructe culese chiar de ea, de pe dealurile din jurul satului Viscri. Printre fructe se numara capsuni, macese, corcoduse, dar si mere, toate preparate fara pic de conservant. La prepararea gemului foloseste doar putin zahar si fierbe compozitia in cantitati mici, astfel incat sa pastreze aroma fructelor.

gerda

Produsele exclusiviste sunt apoi livrate in toata Europa cu ajutorul a doua fundatii, iar o parte din banii obtinuti ajung in diferite proiecte sociale legate de educatia copiilor din mediul rural.

Faima pretioaselor daruri din Transilvania a ajuns pana la Casa Regala a Marii Britanii, iar Printul Charles este fan declarat al bunatatilor romanesti.

Foto: www.discovertarnavamare.org