La multi ani, Nicolae Botgros! Petrecerea – sambata, la „O data-n viata”

ianuarie 13, 2017
/ /
Comments Closed
/

La multi ani, Nicolae Botgros! Petrecerea – sambata, la „O data-n viata”

ianuarie 13, 2017
/ / /
Comments Closed

botgros
Ultima editie din sezonul 18 al emisiunii ii este dedicata maestrului Nicolae Botgros, ca un preambul la ziua sa de nastere. La petrecere vin familia, prietenii, dar si… Floarea (Maria Buza), intoarsa din Spania, pe 14 ianuarie, la ora 21.10, la TVR 1, TVR HD si TVR+.

Considerat un adevarat „magician al viorii”, maestrul Nicolae Botgros a dus faima muzicii populare romanesti in intreaga lume. El insusi fiu de lautar, Nicolae Botgros si-a legat pentru totdeauna numele de cel al Orchestrei Lautarii din Chisinau, pe care o conduce de aproape 40 de ani.

Sambata seara, la TVR 1, TVR HD si online, pe TVR+, invitatii maestrului Nicolae Botgros sunt solisti alaturi de care s-a aflat de multe ori pe scenele din tara sau din strainatate: Mioara Velicu, Adrian Stanca, Niculina Stoican, Sofia Vicoveanca, Nicusor Iordan, Petrica Matu Stoian, Cristian Pomohaci, Ion Paladi, Dana Ivan. De asemenea, maestrului ii este alaturi familia – sotia, Lidia Bejenaru Botgros si fiul, Corneliu Botgros. Iar pentru ca e vorba de o petrecere cu lautari, celebra orchestra din Chisinau condusa de maestrul Botgros pregateste pentru telespectatorii TVR surprize muzicale din diverse genuri.
Iar cum o asemenea ocazie nu poate fi ratata, insasi Floarea (actrita Maria Buza), plecata la munca in Spania, se intoarce acasa! Ce povesti are de impartasit si cum o primeste Gheorghe (interpretat de Marius Rizea), vedem sambata seara, la O data-n viata. Scenetele umoristice prezentate de actori de marca ai teatrului romanesc au putut fi vazute si in acest sezon. in asteptarea sotiei sale, Gheorghe a trait experiente pline de haz alaturi de personajele pe care le cunosteam „din auzite”, despre care cei doi au vorbit de-a lungul timpului: tugurlan (Cristian Cretu), tugurlanca (Mariana Danescu), politistul satului (Ovidiu Cuncea), invatatoarea lui Gheorghe (Medeea Marinescu), Niculina (Tania Popa), preotul satului – parintele Corcodus (Valentin Teodosiu) sau bunica lui Gheorghe (Magda Catone).

Despre Nicolae Botgros
Prima orchestra dirijata de Nicolae Botgros a fost „Ciocarlia” de la Edinet. in 1973 se muta la Chisinau si este violonist in Orchestra „Mugurel” a Filarmonicii. Orchestra Nationala de muzica populara „Lautarii” a fost fondata in anul 1970, in cadrul Filamornicii de Stat din R.S..S. Moldoveneasca, de binecunoscutul interpret Nicolae Sulac, dirijori fiind compozitorul si violonistul Mircea Otel, apoi trompetistul Gheorghe Usaci. Considerat un „magician al viorii”, maestrul Nicolae Botgros a fost numit in 1978 la conducerea Orchestrei Populare „Lautarii”. Nicolae Botgros a dus faima muzicii populare in zeci de tari europene, dar si in Statele Unite ale Americii, Australia, Noua Zeelanda, precum si in toate tarile din spatiul ex-sovietic. in 2010, formatia „Lautarii” si-a aniversat 40 de ani de activitate artistica. De-a lungul anilor, Nicolae Botgros a reusit sa inregistreze doar doua albume pentru sine, pe langa sutele si chiar miile de materiale muzicale inregistrate cu diferiti interpreti de muzica populara.