Cighir de porc – reteta recomandata de Daniela Condurache

decembrie 10, 2016
/
by root
/
Comments Closed
/

Cighir de porc – reteta recomandata de Daniela Condurache

decembrie 10, 2016
/
by root
/ /
Comments Closed

cighir„Este o reteta din cele mai vechi timpuri, din Moldova, mancam preparatul asta de Sarbatori. De Pasti, folosim carne de miel, verdeata multa si punem si un ou la mijloc, iar de Craciun facem cighirul cu carne de porc”, ne-a declarat Daniela Condurache.

Cighir de porc

Ingrediente:

Carne de porc, ficat, plaman alb, maruntaie, ceapa, foi de dafin, piper, 2 linguri faina, usturoi, marar, nucsoara, 2 oua, sare, piper

Mod de preparare:

Este o compozitie asemanatoare cu drobul, numai ca este facuta din porc atunci cand se apropie Craciunul. Se ia carne nici prea grasa, nici prea slaba, pe care o dam prin masina, iar alaturi se topeste ceapa la foc mic, ceapa trebuie sa fie doar muiata cu sare si foaie de dafin, nu calita. E foarte important sa nu uitam sa adaugam sare si sa tinem focul mic. Cand punem celelalte ingrediente, scoatem foaia de dafin. Punem piper, amestecam toata compozitia cu doua linguri de faina, putin usturoi ras pe razatoarea mica, verdeata (de preferinta marar), un pic de nucsoara, doua oua bine batute (ca sa fie pufoase), apoi punem totul intr-o tava mare in prapure. Se fac e fapt niste chiftelute, iar fiecare chifteluta este invelita in prapur. Chiftelutele se fac din ceapa, usturoi, carne in randuri, un pic de ficat, un pic de plaman alb, un pumn de miez de paine inmuiat in lapte. Maruntaiele clocotesc cu sare, se scurg si se dau prin masina ca sa fie puse in compozitia cu carne. Putem praji chiftelutele, parjoalele, pe o parte si pe alta pana devin aramii sau le putem pune la cuptor. Se mananca cu mamaliguta moale si cu harbuz murat.

Timp de preparare:

90 de minute